19 Şubat 2013 Salı

Dolabı Kaldırsalar Leyli de Yar...

   Sokakta yalnız olmayı seviyorum, İstanbul için bulunmaz nimet. Günaydın tekinsiz kedi, günaydın martı İdris, size de günaydın komşunun hiç toplanmayan çamaşırları! Hava mis, içimde bir huzur...Vurdum kendimi yokuştan aşağı, elimden gelse yuvarlanarak inerdim; insan başına gelecekleri kestiremiyor işte...Gaflet! Basiret bağlanması! 
   Arkamda pıtı pıtı ayak sesleri işittim önce, boşver dedim kendime, kedidir kedi...Kedi dile gelmeseydi, o surete bürünmeseydi, aniden ensemle kulağım arasındaki açıya yerleşmeseydi avutabilirdim şu deli gönlümü: apartman görevlisi! 

*  Yedi buçuk oldu mu?

- Yok, yedi onbeş, günaydın sana da...

*  Dolap vardı aşağıda, kaldırdılar, duraklar oradaydı. Şimdi de durak yaptılar gerçi. Yedi buçukta orada olmam lazım.

- Hızlanın siz o zaman.

* Kaldırmasalardı dolabı, neden kaldırdılar ki?

(Sormayacağım dolap ne? Konuyla ilgisi ne? Neden sabah sabah mevzumuz dolap? Noooluyooo lannn?)

* Sen okula galiba, git git tabii. Senin işin güzel. Vazgeçtim ben senin yanına taşınmaktan bu arada, anlaşamam ben seninle, sen pek konuşmuyorsun. Ben konuşan insanı severim. Ne o öyle sinsi gibi sus sus, afedersin yanlış anlama sözüm sana değil de işte....Sen neden konuşmuyorsun?

- Fırsat olm...

* Kiran ne kadardı senin, ne zaman zam yapacaksın? Yapma bence, ev dandik zaten, taşın sen taşın. Evli değildin sen değil mi?

- Hay...

* Değildin, hatırladım. Dedim ama ben sana, nazar ver sende, yıldızın düüüü-şüüüükkkk...Bilirim ben! Dur bi okuyayım ben sana..

- Yok ben memnunum yıldızımın konumundan. Geç kalıyorsunuz siz.

* Kaldırdılar dolabı ondan hep.

- Nazar mı?

* Yok nazar olur mu? Nazar başka, nazar...dolabı neden kaldırırsın durup dururken, herkesin bildiği yer, hem duraklar da oradaydı, yine orada ama durak aynı durak değil. 

- Şey, ben buradan ayrılıyorum, müsaadenizle..

* Yedi buçuk oldu mu?

- Yok, ama bazı şeyler için çok geç artık...

* Anlamıyorum ben senin ne konuştuğunu ama kanım ısındı sana çok. İlla taşın dersen taşınırım bak. Açarım ben seni. Koca da bulursun belki ama önceden haber verirsin, ben hemen taşınamam. Eşyayı bırakırım dersen sorun değil. Belki bir arkadaşın da yanıma taşınır....

- Oldu, ben akşam anahtarı markete kendimi de cami avlusuna bırakırım! İyi günler.

(Arkamdan)

* Yok bu kızın nasibini bağlamışlar...Aklı da kıt azıcık herhalde, öğretmen olmuş daha iki kelam konuşamıyor...

  Söylediğim gibi, sokakta yalnız olmayı seviyorum ben...Hele de İstanbul'da...Fikrim değişik olurdu belki şu yıldızım yörüngesinden sıkılsa...Atmosfere girip akkor olasıca!



2 yorum:

  1. Eee, dolabın ne olduğu halen anlaşılamadı, durakla dolabın hain işbirliği anlaşmasının detayları ele geçirilemedi...Cıkkss... O apartman görevlisiyle birazcık daha sıcak ( fazla değil 15 Fh kadar yeter ) konuş ta, şu nifak anlaşmasının özünü özütünü bi anlayalım :)))...Kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Yeni nesil katılımcı Türkçü Sözlük.
    Kayıt ol, yazar olarak başla !
    https://gokkurtsozluk.com

    YanıtlaSil